Om du har en åsikt om någonting (fyll själv i orden)

Hon är så…

Det kommer aldrig att…

Jag kommer aldrig att…

Han är så…

Han ska alltid vara så ..

Så länge som du tror på den åsikten kommer du alltid tänka likadant. Jag ställer dig frågan, är det din åsikt, vår generations åsikt eller har du ärvt åsikten?

Reflektera över det ett tag.

Kan det vara så att du köper in i andras åsikter och tror att de är dina egna? Och vad skapar det för dig att ha den här åsikten?

Vilken glädje skapar åsikten? Skapar det sorg? Skapar det kontraktion? Skapar det utveckling? Vad skapar åsikten i sig?

Åsikter brukar skapa bekräftelse om att det är på ett visst sätt. Fast är det så? Kan det vara så att du har köpt in i något och sen har cementerat fast dig i tanken?

För en tid sedan sa en person till mig att jag bara publicerade cykelbilder på en viss sida som jag är social media manager för. Intressant åsikt tänkte jag och sa att – Din upplevelse är säkert sann för dig men jag har systematiskt valt att inte låta mitt cykelintresse ta över detta sociala media konto.

En sån sak är lätt att kolla. Så jag kontrollerade kontot och analyserade alla bilder jag har använt de senaste 2-3 åren. 5% av bildvalen är på en cykel. Vilket säger mig att den här personen har låst sig fast vid att jag bara publicerar cykelbilder på kontot och hen ser inte de andra 95%.

Your point of view creates your reality..

INSTAGRAM – vi kvinnor är avundsjuka

Läste idag på Instagram om att kvinnor inte lyfter varandra utan vi är hårda och avundsjuka och vi gillar inte när kvinnor sticker ut eller att kvinnor visar att de kan saker. Det här är verkligen en intressant åsikt som är värd att arbeta vidare med.

Köper du in i ovan påstående? Jag säger- Intressant åsikt. Tycker jag så?
Nej, jag köper inte in i den verkligheten att vi kvinnor är hårda mot varandra. Så kan det säkert vara men, jag väljer nu, att inte köpa in i åsikten och bära den vidare till kommande generationer.

Jag väljer istället att reflektera över kvinnorna i mitt liv, de jag arbetar med, samarbetar och inspireras av. De kvinnor jag arbetar med är starka, härliga, givmilda, entusiastiska. Det ser jag.

Jag är nämligen inte villig att köpa in i dessa åsikter och påståenden längre. Är du villig att se på dina bestämda åsikter och se hur du tänker utan dem?

Hur tänker du kanske nu?

När någon påstår en sak då, tänker du ”intressant åsikt” det betyder inte att du köper in i åsikten utan noterar att den personen har en intressant åsikt.

Intressant åsikt betyder inte att den är ”intressant” bara att den är intressant nog att fundera över.

Nu har jag läst min egen blogg och insett att hela bloggen är en intressant åsikt.

Vilken intressant åsikt!