Jag vet inte om han älskar mig längre!

Tänk om de kommer på att jag är en fejk?

Det här är två kommentarer från ett samtal med min klient Sara,(som heter något annat i verkligheten). Hennes tankar är tyvärr inte ovanliga, ganska många har precis dessa tankar eller liknande. Kan du känna igen dig i hennes kommentar? Då kan den här bloggen vara något för dig.

Orsaker till rädslor

Rädslan över att inte vara älskad längre eller att några ska komma på oss att vi är fejk. Vad beror dessa rädslor på? Det finns flera olika saker. Det kan faktiskt vara så att du är påverkad av andras rädslor som tex. politiska eller religiösa rädslor, där de söker anhängare just genom att skapa rädslor i människor. Det vi människor är mest rädda över är att inte ha makt. Vi manipuleras och triggas att få rädslor och ångest. Det finns människor som skapar rädslor och får anhängare som är rädda för att inflytande och makten är hotad.

När det sker förändringar skakar även det om vår trygga bas. Vi upplever trygghet i den nuvarande situationen och vips ska någon göra en förändring och rädslan är ett faktum. Hur ska det här påverka mig? Tänk om jag får det sämre än tidigare?

Rädslor kan även uppkomma när ”gamla sanningar” ifrågasätts och de sitter rätt hårt inne. Jag får ofta höra – Jag hade en perfekt barndom och jag kommer aldrig att prata om min familj och min uppväxt var så lycklig.
Vi skapar oss en sanning som vi verkligen tror på. En sanning som speglar den verklighet som vi vill tro på.

Enligt WHO kommer depression vara den främsta orsaken till funktionsnedsättning i världen 2030

ur boken Orädd Med Rädslan som Drivkraft.

psst… det är inte sant!

Vi befinner idag i en verklighet där vi har tillgång till information, fake news och social media. Solen skiner inte alltid på träningsresorna eller på influenserns instagram. Det är bara så att det är ingen som vill visa att det regnar på sin resa eller en influenser vill inte visa gråa dagar utan färgrika filter och vackra miljöer.

Tillbaka till Saras kommentarer

För dig som känner igen dig i Saras kommentarer så kanske du kan hitta något sätt som kan hjälpa dig.

Det handlar ofta om att vara oroad för en mängd andra saker men tankarna som uppstår är riktade till oss själva. Oro och rädsla sprider sig som ett inre gift och kan ge dålig självkänsla, kan skapa oro för att inte vara älskad eller tillräckligt bra.

Det finns tekniker för att hjälpa oss människor att navigera förbi dessa orostankar.

Självmedkänsla

Självmedkänsla är din upplevelse av att ha ett eget värde, inte värderas för vad du presterar eller levererar.

Träna på din självmedkänsla genom att öva dig på att lära känna dig själv, säga saker till dig själv som en god vän skulle göra. Träna även medveten närvaro.

Det finns övningar för detta som tex. Lugnande andningsövningar, meditationer, yoga osv.

Ge dig själv medveten självkänsla genom att utrycka:
Jag duger som jag är. Jag har kraft, mod och kärlek.

Upplever du att du har fastnat och stagnerat ? Det finns många nycklar till att känna mer frihet, närvaro och självmedkänsla,

Kanske just din utveckling börjar med att du tar kontakt med mig för att börja arbeta djupare med dessa frågor.

Jag vill få till en förändring!