Brukar du också känna tidspress och att tiden rinner iväg och inte räcker till? Du vill göra massor med saker men tiden finns inte?
Vips har helgen försvunnit och klädhögen ligger kvar i sovrummet, ni hann inte städa ur garaget som fanns på to-do listan?

Det här är ett fenomen som många upplever. Det skapar en stress om att se klädhögen där på måndagsmorgon och påminns om att det inte hanns med. Du passerar samma hög måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag. På lördag ska jag ta hand om den.

Helgen passerar igen och klädhögen är kvar i flera veckor. Den ligger där som en bajskorv på golvet och blir inte gjord? Hur ska ska jag orka,  tänker du?

Det finns en mängd olika sätt att ta itu med detta,  men ett par råd som kan ge lite vägledning?

  1. Fokusera på vad du behöver göra
  2. Prioritera
  3. Sätt mobilen på flygplansläge

Oj vad tid du helt plötsligt får av att fokusera på vad du behöver göra och prioritera det som är viktigast.

Låt dig inte bli störd av omgivningen. Du kan sätta på telefon igen när du är klar.

Hur känns det nu?

Prokastinering drar energi, eftersom att varje gång du går förbi klädhögen på golvet så påminns du om hur dålig du är som inte hunnit med att sortera in. Varje gång samma tanke. En tanke som inte ger någon positiv energi eller positiv feedback till dig själv.

Jag har märkt att jag sparar energi och tid genom inte prokastinera.

Prokastinering kan göras inom många områden betala momsen, tvätta bilen, sätta på dubbdäcken, göra deklaration, stryka kläder osv. osv

Håller du på med prokastinering?