Jag växlade inriktning för drygt 10 år sedan, jag var chef på en av Sveriges största TV-kanaler, och lämnade en ”bra” karriär bakom mig.

Det hade gnagt i några år, resor, borta från barnen, långa dagar, tusentals möten och alltid någon som precis när jag skulle gå hem, ville prata en stund. Jag satt i bilen 20 timmar i veckan för att komma till och från jobbet, en deltidstjänst bara sittandes i bilen.

En dag sa Simon min yngsta son:

– Mamma, du hoppar aldrig studsmatta med mig längre?

Jag fick även höra av andra mammor att killarna ursäktade sig och sa – Min mamma är chef så hon har inte tid för att hämta.

När Simon sa – Du hoppar inte studsmatta med mig längre, blev min turning point.

Det där som gnagde i skon gick inte bort hur jag än skakade, var stenen kvar i skon.

Jag tog beslutet att säga upp mig från jobbet och börja fundera på vad jag skulle göra istället. Jag hade inte haft någon dröm som låg och väntade på ett förverkligande. Jag visste faktiskt inte alls vad jag skulle göra. Jobba visste jag, men med vad?

Allt hade gått så fort sen jag fick barn, jobb i mediebranschen, chefs jobb och alla fantastiska resor jag fick vara med om. Jag funderade aldrig på vad jag egentligen ville. Jobben hade växlat av varandra från att jag var 18 år till att jag var 44 år.
Nu var det dags. Att ta reda på vad jag ville.

Jag valde en ny inriktning

Jag har inte ångrat det en enda sekund. Tack kloka barn för att ni gav mig så tydliga signaler.

Nu har jag satsat på ett helt nytt kompetensområde. En helt ny inriktning. Där jag bygger en livsstil som är hållbar för mig och jag vill lära alla andra att hitta sin livsstil som passar dig.

Min energi väljer jag att lägga på det jag är intresserad av, jag får många tips hit eller dit om vad jag borde göra. Fast det är nog mest de som vill göra dessa saker. Jag har ingen brist på idéer på vad som kan göras. 

Jag har dem på en ”maybelist” som jag kanske vill titta på. Jag vill arbeta med det som är roligt och jag får energi av. 

Min starkaste drivkraft är att ha kul, njuta av det jag gör, och ha energi att möta andra, vare sig det är i coachstolen, på en MTB eller en ledarskapskonferens. Alla dessa områden har något gemensamt, det är att få dela kunskap, erfarenheter, och se hur andra utvecklas tillsammans utan rädslor och fasader. 

Vad är din starkaste drivkraft och hur får du energi för vardagen?

Ha en härlig helg!

⁣