Min superkraft är att lyssna på vad människor säger och  vad som inte sägs vid en jobbintervju.

Nu ska vi inte prata mer om min talang utan vad jag kan ge er som feedback på de flesta intervjuer jag har genomfört.

Naila nästa jobbintervju: 

Mina styrketips:

Din tidigare arbetsgivare.

Berätta inte hur jobbigt du hade det på din senaste tjänst, berätta inte heller om dåliga interna rutiner, berätta inte heller hur illa du blev placerad i omorganisationen. Berätta hur du utvecklades och vart och hur  dina styrkor kom till mest nyttan.

Dina erfarenheter.

Förbered dig inför intervjun med att se över dina erfarenheter just för den här tjänsten och anpassa din berättelse/story utifrån tjänstens behov.

Har du en lång erfarenhet och har en lång story att berätta, håll den kort och relevant för just det här uppdraget. Berätta inte en ”slentrianstory” utan gör den intressant med nåt case och slipa på hur du säger det. Träna, träna och träna.

 Skaffa dig en coach – ta hjälp !

Anlita en coach som hjälper dig med att förbereda dig på rätt sätt. Ensamheten är stor bland de som söker arbete och självförtroendet dalar i kapp med antalet ansökningar och nej tack.

Det finns många olika karriär-och jobb coacher, välj någon som känns rätt för dig.

Jag hjälper oftast människor med bakgrund inom ledarskap, marknadsföring, försäljning och projektledning.

Det är mina naturliga styrkeområden eftersom att jag själv har arbetat med dem i många år innan jag valde att arbeta med att guida människor till rätt jobb eller inom andra livsområden.

Det finns många som söker arbete aktivt och några mer ”passivtaktivt” så för att du ska nå fram på nästa intervju behöver du vara tydlig, relevant och visa på självförtroende.

Och snälla du, snacka inte skit om din förra arbetsgivare eller kollegor det är ingen väg till framgång!

Nyfiken på att läsa mer..