Reflektioner

Sätt en intention och medvetna mål för din karriär eller ditt jobb, ta goda beslut och glöm inte att belöna dig själv på vägen.

Belöningen är motor allt mänskligt beteende och något som vi ständigt jagar.” – Katarina Gospic, ur boken Välj rätt – En guide till bra beslut

Det är snart dags för många att ”logga ut” ifrån arbetet och ”logga in” din semester. Minns du känslan när du ”loggar in” på din första semesterdag? Andningen blir lugnare, kanske släpper du taget om jobbets alla måsten. Passar du på att skriva in en ”out of office” i din mejl och i samma sekund börjar dina sinnen att längta till sand mellan tårna, vågorna som bryter mot stranden, eller bara doften från det gamla sommarhuset på landet?

Men du, innan du ”loggar ut”, gör en reflektion över hur första halvåret har varit för dig. Reflektion handlar om att stanna upp, och låta saker som är viktiga få utrymme. Låta din inre dialog fokusera på det som är livsbefrämjande, låt de negativa tankarna få mindre utrymme en stund.

Ge dig själv en stund att reflektera, du får hjälp med några enkla frågor.

Tänk dig din vardag som ett vardagsrum, vardagsrummet som har fyra olika delar, varje del har en fråga. Sätt upp en traditionell fyrfältare med en fråga i varje fält. Vardagsrummet blir din nulägesanalys.

Nöjd med   Börja Med   Sluta Med   Tacksam för 

Reflektera över vart och en av dem och se om de kan hjälpa dig att sortera ut vad du behöver göra mer av och vad du behöver göra mindre av. I den här reflektionen kan du bara ägna åt din karriär/ditt jobb.

När du är klar med din nulägesanalys kan du börja att arbeta  med din Intention. Intention hur du vill att din höst ska vara och kännas. Intentionen vägleder dig genom beslut och det som du behöver fokusera på. Det magiska med en intention är att de funkar. Fråga mig inte hur, det är magiskt. Som ett trollspö.

Din intention:

Hur vill du att din höst ska vara?
Vilka värden vill du leva efter?
Vilka är dina Drivkrafter?

Meningsfulla Mål:

Hur känns det när du har nått ditt mål?
Vem vill du vara?
Hur känns det i kroppen?

När du sätter Intention och meningsfulla mål så har du en egen karta att hålla din kurs efter, till din karta kan du alltid återkomma när du tappar riktningen eller när du behöver påminna dig själv om vad du har för behov och din intention.

Hur ser din belöning ut långsiktigt och kortsiktigt ? Sätt upp  delmål och stämma av med dig själv under hösten ? Boka in dessa tider i kalendern nu.

Och du, glömt inte att logga ut från jobbet innan du loggar in i semestern. Att vara på två ställen samtidigt, det går inte. Än.

Vill du arbeta vidare med din meningsfulla mål och behöver hjälp?

Kommer du fram till att det är dags att byta jobb? Ta inte vilket jobb som helst för det leder bara till den kortsiktiga belöningen. Stanna några månader till hitta ett  jobb du verkligen vill ha. Det blir bättre på lång sikt, det kan vara en god investering att ha lite extra tålamod

Här når du mig: veronica@iamveronica.se

Njut av sommaren!

Se mer information här.